Sunday, July 20, 2008

Kenapa RAFA..!!1. Bagaimana untuk saya mendaftar sebagai ahli?
Setiap ahli mesti mempunyai seorang Pengenal yang mendaftarkannya. Sekiranya seseorang itu tidak mempunyai Pengenal, maka syarikat akan melantik seorang ahli secara rawak untuk menjadi Upline. Untuk mendaftar, anda mempunyai pilihan sama ada membeli kod pra-bayar di kaunter jualan ataupun melalui DP/MDP. Selepas itu, and perlu daftar di www.e-rafa.com menggunakan kod produk yang telah dibeli.

2. Bagaimana untuk saya mendapatkan produk selepas mendaftar?
Semasa mendaftar, sistem akan meminta anda membuat pilihan bagaimana anda boleh mendapatkan produk. Anda mempunyai 3 pilihan:

i. Ambil dari pejabat Rafa
ii. Ambil dari DP/MDP terdekat
iii. Penghantaran ke rumah atau apa juga alamat yang diberi secara percuma

3. Bilakah saya akan menerima bonus?
Bonus dikira setiap hari (kecuali Achiever’s Pool). Bonus yang terkumpul dalam eWallet kemudiannya akan dimasukkan terus ke akaun bank anda setiap 15hb dan 30hb setiap bulan.
(Buat masa ini, Rafa hanya memasukkan bonus ke akaun Maybank sahaja). Sila berikan bank tempoh 2 hari bekerja untuk melengkapkan transaksi.

4. I have some amount of bonus in my e-wallet. I also have a Maybank account, but my bonus is not transferred into my account, why?
Ada 2 pilihan untuk pembayaran bonus dari eWallet anda – ‘Simpan’ dan ‘Lepas’.
Sekiranya berlaku seperti yang di atas, pergi ke ‘Ruangan Ahli’ anda. Di bawah menu ‘Informasi Bank’, klik ‘Pelepasan Bonus’ untuk mengubahnya. Sekiranya pilihan anda adalah ‘Simpan’, makan bonus anda akan disimpan dalam eWallet anda.

5. Bolehkah saya menggunakan eWallet saya untuk tujuan lain?
Boleh. Anda boleh menggunakannya untuk membeli kod produk, atau membuat pemindahan wang dikalangan jaringan anda dengan menggunakan eWallet.

6. Saya tidak mempunyai akaun Maybank. Bolehkah saya menggunakan akaun Maybank isteri/suami atau Upline untuk menerima bonus?
Boleh. Tetapi anda perlu mengisi butiran akaun siapa yang anda ingin gunakan di ‘Informasi Bank’. Selepas itu, anda perlu hubungi Khidmat Pelanggan kami untuk mendapatkan kelulusan. Khidmat Pelanggan kami akan mengemukakan beberapa soalan sebagai langkah keselamatan.

7. Bolehkah anda terangkan apa yang dimaksudkan dengan: Nama Akaun, Kata Laluan, dan PIN?
Nama Akaun – adalah nama pengguna.
Apabila mendaftarkan ahli baru, anda perlu mengisi Nama Akaun anda terlebih dahulu untuk memasuki ruang pendaftaran. Ini untuk memastikan orang yang anda daftar telah mendaftar dibawah anda secara langsung, dan anda layak untuk menikmati Bonus Pengenalan dan LLB 15%.
Kata laluan – membolehkan anda memasuki Ruangan Ahli.
Ruangan Ahli adalah ruangan yang membolehkan anda memantau perniagaan anda. Anda boleh memantau pokok jaringan anda, laporan jualan, laporan pendapatan, dan banyak lagi.
PIN – adalah sangat sulit.
Kami menasihatkan supaya PIN berlainan dengan Kata Laluan. Sekiranya anda mempunyai wang di dalam eWallet anda, PIN akan membenarkan anda membat transaksi. Contoh; pembelian kod produk atau membuat pemindahan wang.


No comments: